Porucha elektrického vedení

26.07.2011 16:13

Začátek prázdnin provázely silné bouřky. V noci ze soboty 9. na neděli 10. 7. uhodilo do elektrického vedení na Lhůtě tak nešťastně, že došlo k poruše. Dvěma rodinám poškodil blesk některé elektrospotřebiče. Největší škodu zaznamenal provozovatel sítě Mraknet, když musel vyměnit své poškozené zařízení na střeše u Monhartů.

Bez proudu zůstalo obecní čerpadlo na vodu, a tím pádem byli všichni obyvatelé, kteří nevlastní studnu, bez pitné vody. Zastupitelstvo obce okamžitě začalo zajišťovat vše potřebné. Zkušený elektrikář určil, kde je třeba kopat, a v pondělí se několik dobrovolníků pustilo do práce, která trvala celé odpoledne i večer. Během dopoledne hasiči rozváželi užitkovou vodu. Pitnou vodu si občané nosili většinou ze studánky. Když se však kopání začalo protahovat, zjistili zastupitelé poptávku po balené vodě a přivezli ji. Navečer se s pomocí bagru podařilo opravu dokončit a voda byla opět puštěna.

Jak symbolické, že ve vsi, kde je problém vybudovat vodovod k jedné z novostaveb, jsme si museli důležitost vody takto názorně připomenout. Jak smutné, že jednomu z kopáčů spoluobčané poškodili čtyřkolku zrovna ve chvíli, kdy se snažil pomoci dostat vodu znovu k lidem.