Jak se žije sokolům?

13.02.2013 13:46

9. února 2013 se konala valná hromada TJ Sokol Lhůta. V sále hospody se v 5 odpoledne ještě hrál ping-pong jako každou sobotu a diváci ho napjatě sledovali. Po hře se všichni přesunuli do salonku, kde předseda Sokola Pavel Protiva přednesl souhrn dění za rok 2012, tajemník Miroslav Kugler seznámil posluchače s plánem na rok 2013 a hospodářka Jolana Matoušková upřesnila, co se děje a plánuje v oddíle tělesně postižených. Co se týče formalit, byl zvolen nový výbor a revizní komise.

V uplynulém roce sice členové družstev stolního tenisu nedosáhli žádných významnějších úspěchů, ale přesto má stolní tenis na Lhůtě a také v kraji nepřehlédnutelné místo. Celkem má TJ 4 družstva a nejlepší tým "A" se drží spolehlivě v polovině tabulky krajské soutěže. Dále se členové aktivně zapojují do aktivit obce a daří se jim i vlastní kulturní akce. Sokolský ples, Memoriál Zdeňka Kuglera o Marcelovo eso ve voleném mariáši, či Memoriál Josefa Davídka ve stolním tenisu mají na Lhůtě i v okolí dobré jméno. Nejvíce navštěvovanou akcí posledních dvou let byl Lhůta Open Air Festival, který vždy v polovině července na místní hřiště přilákal stovky hudebních fanoušků. Bohužel zisk z těchto akcí není úměrný vynaloženému úsilí pořadatelů, a proto o tuto téměř tradiční zábavu Lhůta přijde.

Vzhledem k faktu, že TJ Sokol Lhůta má minimum členů z řad dětí, rozhodlo se jeho vedení výchovu ke sportu oživit a pokusit se místním i přespolním dětem nabídnout nové možnosti sportovního vyžití. Děti mohou již letos na jaře začít navštěvovat přípravku stolního tenisu, trénink malé kopané a nebo kroužek "Sport pro všechny", který je určen jak dětem, tak jejich rodičům - společně budou chodit na procházky do přírody, hrát různé hry, či soutěže, cvičit nebo tvořit. Zájem o tyto aktivity bude zjišťován ještě v průběhu února pomocí dotazníku.

Doufejme, že se mladá generace zapojí, a zaměří tak své aktivity zdraví prospěšným směrem. Sportu zdar!