Podzimní dění

12.11.2012 13:54

    Zastupitelé se na podzim skutečně činí. Po Drakiádě připravili další akci pro děti, tentokrát pro ty nejmenší. 10. 11. se konalo Vítání občánků. V pohostinství Pod Maršálem se sešlo 6 rodin, v nichž během minulého roku přibyl nový člen. Pan starosta malé občánky přivítal v obci a dal jim obálky s dárkem. Maminky dostaly kytičky. Žáci ZŠ Tymákov jim k tomu pěkně zazpívali a zarecitovali. Celé rodiny se poté mohly nechat vyfotografovat profesionální fotografkou.

Přivítány byly tyto děti: Matěj Matoušek, Julie Šetinová, Janek Kavalír, Julie Milotová, Jaroslav Vyhnal a Sára Vaníková.

    Po skončení Vítání občánků byla přestávka, po níž se lidé znovu sešli, tentokrát v ještě hojnějším počtu, pohostinství praskalo ve švech. Na své si přišli všichni milovníci divadla. Divadelní spolek paní Lenky Šindelářové zahrál hudební pohádku Skřítkové, na níž se autorsky podílel i Ivan Mládek. Jiří Schmitzer nazpíval a namluvil Červajse. Představení se lidem líbilo soudě dle jejich spokojených a rozesmátých tváří, když opouštěli pohostinství. Kulturní akce na Lhůtě zkrátka mají úspěch.