Ve znamení jara

12.04.2011 12:32

S velkou chutí se občané Lhůty vrhli nejen do jarního úklidu svých domovů a přípravy svých zahrádek, ale během března se několikrát sešli, aby zkulturnili i veřejná prostranství obce. Byla upravena náves po přemístění kontejnerů a prostor mezi hospodou, OÚ a autobusovou zastávkou. Na dětském hřišti lidé shrabali loňské listí, hasiči zase vypustili vodní nádrž a před novou sezónou ji pořádně vyčistili.

Nejnářočnější byl asi úklid kolem silnice Rokycany - Šťáhlavy. Občané tam sesbíranými odpadky naplnili nepočítané množství pytlů a připravili je k odvozu pro silničáře. Při své práci objevili i poměrně neobvyklé "odpadky" - zdechliny kozy a ovce. Tato práce je asi sisifovská, ale bohužel nám nezbývá než ji každoročně zopakovat, aby průjezd po obchvatu zůstal zachován.

Několik počinů bylo zaznamenáno i v akci zazeleňování obce. Zejména se v tomto angažuje pan Šefl. Vymýtil keře kolem cesty ke hřbitovu a připravil tak prostor pro nové stromořadí, o jehož budoucí podobě se zatím jedná. Dále pan Šefl s dcerou Markétou Kocúrovou zasadil řadu buků na "Myslivecké louce". Minulý víkend pak přivezl mladé břízy a připravil pro ně jámy kolem cesty u kravína. O sázení a sestříhání stromků se už postarala skupina občanů s dětmi i s panem starostou Lodlem.